Pločnik – Manastir Svetog Nikole – Đavolja varoš – Prolom banja


26.09.2021.

      Pločnik – Manastir Svetog

Nikole – Đavolja varoš – Prolom banja –

 

Polazak sa parkinga kod Tempa u ranim jutarnjim časovima. U blizini Prokuplja prvo ćemo posetiti Pločnik, arheološki lokalitet vinčanske kuture iz mlađeg kamenog doba. Samo neolitsko naselje izgrađeno je kao verna kopija onog od pre 7 i po milenijuma koje je tu pronađeno. bila. Nakon što se upoznamo sa načinom života ljudi iz neolita, uputićemo se ka manastiru Svetog Nikole. Manastir Svetog Nikole u Kuršumliji je najstarija zadužbina Stefana Nemanje, koju je, zajedno sa obližnjim manastirom posvećenom Bogorodici, podigao između 1159. i 1166. godine. Nalazi se na uzvišenju koje se uzdiže nad gradom, iznad ušća Banjske u Toplicu. Nakon obilaska manastira, nastavljamo našu turu u Đavoljoj varoši. Đavolja varoš je skup zemljanih glavutaka ili kula na čijim vrhovima se nalaze kamene kape. Ona je retki prirodni fenomen koji se nalazi na Radan planini u blizini Kuršumlije. Đavolja varoš je bila najbolje plasirani evropski kandidat u svojoj kategoriji, kao jedan od 77 kandidata za sedam svetskih čuda prirode, a još je značajnije što je u trci bila sve do poslednjeg glasanja koje se završilo u leto 2010. godine. Polazak za Prolom Banju. U Prolom Banji ćete uživati u ručku u etno krčmi koja je smeštena u samom srcu banje, u prirodnoj hladovini pokraj reke Toplice. Slobodno vreme možete iskoristiti na nekom od bazena, u wellness centru, pikniku, banjskoj poslastičari ili poseti nekoj od crkava. Možete obići crkvu Preobraženja Gospodnjeg, ili staru crkvu Lazaricu, jedinu crkvu brvnaru u ovom kraju, koja je poznata i po tome što se ovde pričestila vojska Lazareva pre odlaska na Kosovski boj. U večernjim časovima polazak za Niš.

                           Cena : iz Nisa:1.100,00 din

               Iz Leskovca : 1.500,00 din

CENA ARANŽMANA  UKLJUČUJE:

  • Prevoz na relacijama prema programu autobusima turističke kategorije
  • Usluge pratioca grupe za sve vreme aranžmana
  • Organizacioni i drugi troškovi agencije

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

  • Individualne troškove putnika

Ulaznice za lokalitete (Ulazak u Pločnik- ?din; Đavolja Varoš- 350 din; Usluge u Prolom banji prema važećem cenovniku koji možete naći na www.prolombanja.com) Napomena: Prilazni putevi do lokaliteta su jako uski, a parking prostor ograničenog kapaciteta, te u slučaju velikih gužvi na lokalitetima postoji mogućnost da grupa izađe iz autobusa malo ranije, pre samog dolaska do lokaliteta, kako bi se smanjile gužve na samom lokalitetu. Deo koji bi grupa prošla peške u pratnji vodiča bio bi oko 1000m.

Napomena: cene su podložne promenama i stvar su politike samog lokaliteta.

Način plaćanja:

  • Gotovinsko plaćanje: depozit 700 RSD prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 7 dana pre polaska na putovanje.
  • Čekovi građana: mogucnost placanja u 2 rate.
  • Preko računa: uz profakturu izdatu od strane agencije koja mora biti realizovana do 3 dana od datuma izdavanja

 

PREMA ZAKONU O TURIZMU, ČLAN 79, ZA JEDNODNEVNE IZLETE (PUTOVANJA KRAĆA OD 24h), NIJE OBEZBEĐENA ZAŠTITA U POGLEDU GARANCIJE PUTOVANJA

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 60 PUTNIKA.U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA JE PET DANA PRE POČETKA PUTOVANJA.AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO DA REALIZUJE PREVOZ UZ KOREKCIJU CENE ILI U SARADNJI SA DRUGOM AGENCIJOM.AGENCIJA NE SNOSI ODGOVORNOST ZA EVENTUALNE DRUGAČIJE USMENE INFORMACIJE O PROGRAMU PUTOVANJA.USLED NEPREDVIDJENIH OKOLNOSTI(VREMENSKIH NEPOGODA,ZATVARANJE LOKALITETA,RESTORANA…),ORGANIZATOR ZADRŽAVA PRAVO PROMENE REDOSLEDA POJEDINIH SADRŽAJA U PROGRAMU.