Pirot-Temska-Bukovički do-Bigar-Knjaževac


Jednodnevni izlet

Pirot – Temska – Vodopad Bukovički do – Vodopad Bigar – Knjaževac

 

  

Program putovanja:

Polazak u ranim jutarnjim časovima sa parkinga kod DIS-a. Odlazak do Pirota. Fakultativna poseta Muzeja Ponišavlja. Muzej Ponišavlja se može pohvaliti odličnom etnološkom zbirkom. U ovom muzeju su snimane scene iz Ivkove slave I Zone Zamifrove. Slobodno vreme za čuvene slatkiše po kojima su poslastičare u Pirotu poznate, sladoled I slatki kačamak. Obilazak Momčilovog grada.

Nastavak puta I obilazak manastira Temska. Manastir Temska datira iz 14. veka, kada su je na temeljima svetinje iz 11. veka podigla braća Dejanović, inače sestrići velikog Cara Dušana. Podignut je u blizini nekadašnjeg grada koji je nosio naziv Temac, pa otuda i ime manastira. Manastir je posvećen Svetom Đorđu, pa se često može čuti da se i naziva po ovom svecu, manastir Sveti Đorđe. Obilazak manastirskog kompleksa.

Mogućnost odlaska do obližnjeg vodopada Bukovački do, koji je jedan od mnogih vodopada u ovom kraju kao I do stare temske vodenice.

Nakon toga ulazimo u autobuse koji nas voze do Bigar vodopada, leve pritoke Stanjanske reke.

Putovanje nastavljamo ka Knjaževcu. Po dolasku u Knjaževac predviđen je fakulatativni obilazak Narodnog muzeja. Slobodno vreme u centru grada. Mnoge varošice u Srbiji imaju reku koja protiče kroz grad, a samo retke se mogu pohvaliti brojem mostova kao Knjaževac. Preko obe reke pruža se čak sedam mostova. To je osobenost ove varoši, pa što zbog mostova a što zbog reka i čamaca na njoj, mnogi su je zvali Srpskom Venecijom. Knjaževac je simpatičan gradić u koji se dolazi bez posebnih očekivanja, a zasigurno odlazi sa mnoštvom divnih utisaka i željom da se ponovo vratite.

 U večernjim časovima sledi povratak za Niš.

Cena aranžmana iz Nisa: 990,00 rsd

                   Iz Leskovca:1.390,00 rsd

 

– Cena aranžmana obuhvata :

Prevoz turističkim autobusom prema planu i program putovanja

– Usluge turističkog pratioca (vodiča) i obilaske prema programu

– Organizaciju puta u celosti

– Cena aranžmana ne obuhvata :

– Individualne troškove putnika

– Ulaznice za lokalitete (Muzej Ponišavlja u Pirotu – 80 dinara, Momčilov Grad u Pirotu– 0 dinara,Zavicajni muzej u Knjazevcu,muzej Ace Stanojevica u Knjazevcu )

Napomena: cene su podložne promenama i stvar su politike samog lokaliteta.

Način plaćanja:

  • Gotovinsko plaćanje: depozit 500 RSD prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 7 dana pre polaska na putovanje.
  • Preko računa: uz profakturu izdatu od strane agencije koja mora biti realizovana do 3 dana od datuma izdavanja.

PREMA ZAKONU O TURIZMU, ČLAN 79, ZA JEDNODNEVNE IZLETE (PUTOVANJA KRAĆA OD 24h), NIJE OBEZBEĐENA ZAŠTITA U POGLEDU GARANCIJE PUTOVANJA

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 60 PUTNIKA.U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA JE PET DANA PRE POČETKA PUTOVANJA.AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO DA REALIZUJE PREVOZ UZ KOREKCIJU CENE ILI U SARADNJI SA DRUGOM AGENCIJOM.AGENCIJA NE SNOSI ODGOVORNOST ZA EVENTUALNE DRUGAČIJE USMENE INFORMACIJE O PROGRAMU PUTOVANJA.USLED NEPREDVIDJENIH OKOLNOSTI(VREMENSKIH NEPOGODA,ZATVARANJE LOKALITETA,RESTORANA…),ORGANIZATOR ZADRŽAVA PRAVO PROMENE REDOSLEDA POJEDINIH SADRŽAJA U PROGRAMU.AGENCIJA ZADRZAVA PRAVO DA REALIZUJE PREVOZ UZ CENE ILI U SARADNJI SA DRUGOM AGENCIJOM.AGENCIJANE SNOSI ODGOVORNOST ZA EVENTUALNE DRUGACIJE USMENE INFORMACIJE O PROGRAMU PUTOVANJA.ORGANIZATOR ZADRZAVA PRAVO PROMENE REDOSLEDA SADRZAJA U PROGRAMU.

ORGANIZATOR PUTOVANJA WIN TRAVEL